Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, Wydział Informatyki, Politechnika Szczecińska
Albert napisał:
przecież to tylko nazwa, więc o co chodzi? ważne czego nas nauczą na tych studiach, a niej jak sie będzie uczelnia nazywać (chociaż dziwię się trochę PS, że poszli na takie coś)
NICZEGO, jak sie sam nie nauczysz to ta uczelnia Ci w niczym nie pomoze... No moze poza podszkoleniem calek
Co do nazw angielskich to ja tam uzywam Technical University Tak samo ISIC wpisuje na legitkach (International Student Identity Card), ale do tego zeby cale spoleczenstwo polskie (i nasz przyszly pracodawca) myslal w kategoriach Uniwersytet Techniczny=Politechnika jeszcze nam BARDZO DALEKO
ZIP 10
a jak inne kierunki mysla o zmianie nazwy ktos wie? moze petycje zrobimy ?
Niekórym pewnie znany dr Dziurzański, który jeździ na różne delegacje do Stanów powiedział nam kiedyś na zajęciach, że używa się Szczecin University of Technology czyli SUT, więc punkt dla Ciebie Soli.
No ale chcą wykręcić nam naszego SUTa i zamienić na jakieś pasterski Uniwerek Ja tam bez względu na wszystko, mówić będe, że ukończyłem Politechnikę. O!
ZIP 10
wiekszosc rzeczy po angielsku brzmi lepiej ale nie o to chodzi no nie ma wyjscia jak mlody- taki wyga polibudny, tez uwaza uniwerek za zle slowo to trzeba szykowac petycje i puscic to w media
www.petitiononline jesli dobrze pamietam
EDIT:
poprawiony link
Ostatnio edytowany przez Pap (2007-05-22 13:25:26)
Admin
Myslicie ze da sie to wywalczyc, zeby chociaz Ci co zaczeli Politechnike to zeby skonczyli Politechnike. Moze da sie to jakos ugodowo zalatwic.
ZIP 10
jakby tak naprawde duza liczba osob (studentow) zebralo sie i mowil ze to do dupy nazwa to mysle ze chociaz zastanowiliby sie
ZIP 10
no to o tym mowie przeciez caly czas
Admin
W dniu dzisiejszym (5 lipca 2007 r.) senaty Akademii Rolniczej w Szczecinie i Politechniki Szczecińskiej podjęły uchwały opiniujące pozytywnie połączenie obu uczelni i utworzenie nowej uczelni w randze uniwersytetu technicznego - Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego. Uchwały senatów przekazane zostaną Ministrowi Nauki i Szkolnictwa Wyższego w celu nadania dalszego biegu sprawie. Stanisław Heropolitański, rzecznik prasowy PS