Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, Wydział Informatyki, Politechnika Szczecińska
Punkty ECTS w drugim semestrze:
po 7 punktów:
Matematyka
Fizyka
Informatyka
po 6:
PITP
po 3:
Nauka o materiałach.
Informacja pochodzi z kajetu naszej prodziekan.
Pozdrawiam, życze miłego liczenia punktów.
Zapomniałem limit punktów wynosi 20 pkt, w specjalnych wypadkach 16 pkt, ale to już trzeba uzgodnić z prodziekan indywidualnie.
Ostatnio edytowany przez batman87 (2007-05-31 12:48:43)
tzn jakich spacjalnych przypadkach? ja wiem od dziekana tyle że suma z dwóch sem nie może być mniejsza od 36pkt. warunkiem było tylko : 16pkt na Iszy sem
no wlasnie nie zawsze .. ale jak potrafisz zakrecic i podac w miare powazne argumenty to jest szansa ze sie uda
Rekordzistom udawalo sie to pare razy przez piec lat
.. najwazniejsza sprawa to zeby brakowalo 1-2 pkt - nie wiecej, bo wtedy szanse maleja...
ZIP 10
czyli jeszcze raz ktos moglby napisac jak to dziala z tymi warunkami bo nie zrozumialem?
Co semestr MUSISZ miec min. 20 pkt (wyjatkiem byl pierwszy semestr, gdzie min. bylo 16 pkt - tak dla wdrozenia kota ).. Jesli nie masz 20 pkt piszesz do dziekana podanie o przedluzenie semestru (i tutaj warunkiem podania jest to min., o ktorym pisal Batman, czyli te 16 pkt).. Ale w takim wypadku (braku min. 20 pkt) jestes uzalezniony tylko i wylacznie dobra wola dziekana - jesli zaakceptuje podanie i przedluzy Ci semestr to maksymalnie do konca pazdziernika i wtedy masz czas, zeby biegac za wykladowcami/cwiczeniowcami/laborantami i dobic do tych magicznych 20 pkt. W tym czasie nie ma Cie na listach dziekanskich - uda Ci sie dobic: dopisuja Cie do list, nie uda sie - CU
Na reszte przedmiotow, ktorych nie zaliczyles masz rok zeby to zrobic - to teoria... Praktyka: masz czas do konca przedostatniego semestru studiow (+ ewentualne przedluzenie poprzez podanie do dziekana )... Tylko ze tutaj co roku (ponad ten jeden przyslugujacy Ci na zdanie przedmiotu) musisz sie liczyc z kosztami za kazdy przedmiot... Ceny sa rozne w zaleznosci od widzimisie dziekana... od 100zl za przedmiot do magicznej liczby 1050 (zlotych) o ktorej bylo glosno swego czasu
Jak jeszcze czegos nie rozumiesz to pytaj
Ale najlepiej na razie stosuj "4*Z" - jak nie zdasz to sie bedziesz dopiero martwic i szukac odpowiedzi
Podsumowujac: trudno jest poleciec z tej uczelni Jak nie polegles na matmie na pierwszym semestrze, to pozniej bedzie juz tylko... gorzej
ZIP 10
dzieki za pocieszenie pod koniec wypowiedzi i z a wyjasnienie.
ps. 4 z? znam 3 z
ZIP 10
aaa no przyznam sie bez bicia ze o tym czwartym od ciebie slysze. boze ile ja sie ucze (od ciebie na tych studiach)
moze zostaneisz jakims dziekanem w przyszlosci