Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, Wydział Informatyki, Politechnika Szczecińska
tak teoria tez, tylko wg. tego co usłyszałem od niego on bardziej ceni umiejętność rozwiązywania zadań, niż wykucie teorii, ale jak to będzie to wyjdzie w praniu..
Maćków to człowiek Pejasia więc nastawcie się na myślenie i zadania praktyczne.
ZIP 10
a pejas to kto ?a ktos ma te wszystkie jego wyklady?
Admin
Wlasnie jego wyklady by sie przydaly Ktos ma to niech da bo tamten link juz nie dziala
Widze, że temat wygasł..
rozmawiałem dziś z wykładowca i stwierdził, że:
jeśli będzie 1-3 osoby zrobi w przyszłym tygodniu ustny z informatyki.. musimy sie zgłosić sami w grupie,
jeśli będzie więcej osób to pomyśli nad pisemnym.. a więc kto jest chetny na ten egzamin?
gdyby był ustny to na 100% w czwartek (31.05) o 10.00 na WI.. czekam na oferty
@EDIT: MAM NA MYŚLI EGZAMIN PRZED SESJA dla wyjeżdżających..
Ostatnio edytowany przez batman87 (2007-05-24 12:51:06)
ZIP 10
no to niech sie zglosi wiecej osob i zrobi pisemny
ja sie zglaszam na wczesniejszy (pisemny ofkoz )
Ostatnio edytowany przez Pap (2007-05-24 16:42:09)
Chciałbym przypomnieć, iż poszukuje osób które chcą wcześniej pisać informatyke.. ( np. mają wyjazd ), prosiłbym starostów grup o zapozanie grup z ta informacja, gdyż we wtorek chce umówić wcześniejszy PISEMNY termin dla ZIPu. Prosze Was o informacje ile osób w waszej grupie chciałoby pisać.
ZIP 12
Ja sie zglaszam rowniez!
byłem u Maćkow'a ( boże jak to wymówić ), sprawa nie wygląda za różowo..
1. Egzamin jest USTNY ( ale można przyjść z wykładami i notatkami, tak zrozumiałem z jego toku myślenia)
2. Egzamin wygląda:
a) jak matura z języka obcego,
b) dostajesz kartke z zadaniem/problemem + mała teoria i siadasz przygotowujesz się i podchodzisz do niego i zaliczasz.. tj. opowiadasz jak rozumiesz rozwiazanie zadania/problemu + mała teria,
c) z jego wypowiedzi wywnioskowałem, że ma już gotowe zadania dla wszystkich.. jednak nie udało mi się ich podejrzeć.. trzyma je w szafie.. misja dla odważnego wykraść je ,
3. Egzamin jest 12 czerwca 2007 roku o 10-12 w sali 118WI, więc proponuje spotkać się o 9.45 pod bufetem, aby nie robić mu trzody o czym za chwile,
4. Egzamin jest dla osob które MAJĄ WYJECHAĆ, co za tym idzie prosiłbym o jakieś potwierdzenie wyjazdu na papierze, bo już mnie sie o to czepiał, czemu mu nie okazałem dziś.
5. NAJWAŻNIEJSZE.. może przyjść max. 4-5 osób, jak zjawi się więcej to nie zrobi wogole wcześniejszego.. zaregował tak jak mu zakomunikowałem, że jest chetnych 10 osób.. pozowlił przyjść tylko tym co wyjeżdżają i uparł się właśnie przy potwierdzeniu tego.
6. Z tego co rozmawiałem z Wami ( oczywiśnie nie wszystkimi, ale informacje na forum zamieściłem także ) są 3 osoby łączenie ze mną które wyjeżdżają do tego może przyjść jedna góra dwie osoby, które zostały "nie poinformowane".
Pozdrawiam, więcej informacji udziele, jeśli będziecie mieć jakieś pytania.
Proszę o podwieszenie wątku i tego posta na góre! Dzieki
Ostatnio edytowany przez batman87 (2007-05-29 14:37:23)
ZIP 10
kurwa co za kutas.jakbyco to mnie nie licz
ZIP 10
ja tak
Witam,
na wstepie Maćkow zirytował się troche ze sam wpadłem do niego (na piwo ).. no, ale cóż ja moge..
zadanka.
a) Policzyć sprawność/szybkość algorytmu wiedząc, iż wykonuje sie według wzoru.. nie pomyślałem, aby wam go przepsiać (srry).. ja musiałem według twierdzenia o rekurencji uniwersalnej, ponieważ nie mogłem określić złożoności teoretycznej czy jakoś tak to szło..
do tego kazał mi po opowiadać co z czym sie je i dlaczego.
b) posortować przy pomocy sortowania przez kopcowanie.. ciąg A=[1,4,5,3,2,4,5,8,1,3] + po opowiadać teorie ( jak to działą i co się dzieje, gdy..)
c) opis algorytmu "sortowanie szybkie" w postaci schematu blokowego.
- wpierw dzielenia na dwie części od P i po P
- algorytm "główny"
+ po opowiadać mu..
egzamin mój trwał 1h 20 min ( spóźnił się 20 minut ).
ja zaliczyłem na 3.0, ogólnie jak ktoś wcześniej napisał jest to typ wykładowcy perfekcjonisty i człowieka, który sie tym miłuje..
trzymam za was kciuki.. POWODZENIA!!
PS.
Z własnego przeżycia:
- warto rozpsiać sobie te wszystkie algorytmy sortujące na odzielnnych kartkach i bardziej rozbudować, niż to co było na wykładzie.. pomocne na egzaminie.. teorie macie na wykładzie, ew. można zajrzeć na wiki i coś druknąć..
- można mieć z sobą wykład notatki i takie tam.. nie można korzystać z GSM/3G.. ( chciałem spróbować nie dało sie, prawie dostałem po łapach.. )
- podejdźcie do tego na luzie, a napewno zaliczycie , nie wygląda na takiego co chce uwalić tylko trzeba coś wiedzieć.. "coś"
to by było na tyle.. jak coś mi sie przypomni to dopisze..
@EDIT:
przypomniało mi się, moje wydrukowane wykłady będzie miał Przemek Data ( ZIP11 ), także z nim uzgadniajcie sobie kserówki..
Ostatnio edytowany przez batman87 (2007-06-12 16:27:47)
ZIP 10
a masz robione na nich jakies notatki?
ZIP 10
a wiesz kto ma takie?
doczepiam się do pytania. to co jest na slajdach jest zrozumiałe tylko w teorii 'mniej więcej'
o i jeszcze jakby ktoś był taki kochany i opowiedział coś o algorytmie MULT to też byłoby bardzo fajnie.
Ostatnio edytowany przez moo-moo (2007-06-17 12:42:29)